Английският национал Ашли Коул простреля млад футболист с въздушна пушка. Случката се превърна в основна тема за медиите в Англия.

Сайтът goal.com припомня още девет случая, в които играч е замесен със стрелба.

ЛУЧАНО РЕ ЧЕКОНИ (1977)
Шампионът с Лацио Лучано Ре Чекони и съотборникът му Пиеро Гедин се маскирали и се направили, че обират бижутерския магазин на свои приятел. Мъжът не ги разпознал и извадил оръжие. Гедин се ориентирал в ситуацията и вдигнал ръце, но Ре Чекони останал с ръце в джобовете. Собственикът на магазина Бруно Табочини прострелял своя приятел, а последните думи на Лучано, преди да издъхне на пода били: “Само се шегувахме!”.

АНДРЕС ЕСКОБАР (1994 година)
Бившият защитник Андрес Ескобар бе застрелян в родния си град Меделин (Колумбия) след Световното през 1994-а. Автоголът на играча срещу САЩ (1:2) коства на тима му излизане от групата, а вподследствие и живота му... Отмъщението на местен наркобос, който губи пари заради поражението, е страшно – 12 куршума в тялото на 27-годишния бранител. Феновете на Атлетико (Насионал) още скърбят за смъртта му.

МАРАДОНА (1994)
Личният живот на аржентинската легенда Диего Марадона е пълен с любопитни моменти. През 1994 година, вбесен от ровичкането в личния му живот, той взе въздушна пушка и започна да стреля по журналистите.

ФЕРНАНДО КАСЕРЕС (2009)
През ноември 2009-а бившият аржентински национал Фернандо Касерес бе прострелян в дясното око, докато опитваше да предотврати кражбата на колата си в Буенос Айрес. След повече от месец в кома 40-годишният Касерес започна рехабилитация. Той има проблеми с парализа на лявата половина от тялото си. Лекарите смятат, че оцеляването му е чудо и се надяват на пълно възстановяване.

ХЕЙДАР КАЗЕМ (2009)
Футболистът на иракския Синджар Хейдар Казем бе застрелян по време на мач. Той вкара гол срещу Бухар и празнува попадението си, когато проехтя изстрел, който го уличи в главата. Докторите не успяха да спасят живота му.

kodvowi.jpgНАЦИОНАЛНИЯТ ОТБОР НА ТОГО (2010)
Дни преди старта на турнира за Купата на африканските нации през 2010 година автобусът на Того бе атакуван в Кабинда (провинция в Ангола, бореща се за независимост). Група сепаратисти откриха огън, като трагедията шокира света. Шофьорът на автобуса, пресаташето Станислас Оклоо и треньорът Абало Амелете починаха на място. Вратарят Коджови Абилале получи два куршума в гърба си, които почти го парализираха от кръста надолу. Того не игра на турнира, а звездата на тима Емануел Адебайор изпадна в дълбока депресия.

САЛВАДОР КАБАНЯС (2010)
Националът на Парагвай Салвадор Кабаняс бе прострелян в главата в началото на 2010 година. Поводът за инцидента в Мексико Сити и досега не е ясен. Според съпругата му 30-годишният Ескобар е бил прострелян, защото ядосал наркобос в тоалетната на заведение. Едва преди три седмици Салвадор започна да тренира - след месеци в кома и продължително лечение. Заради инцидента той не игра на Световното в ЮАР миналото лято.

РЕНЕ ОСЕЙ КОФИ (2010 година)
Младият ганаец Рене Осей Кофи подписа договор с гранда Аякс и бе преотстъпен във втородивизионния Алмере Сити. 18-годишният халф опря пистолет в слепоочието на съотборника си Кристиан Ганду и заплаши "да му пръсне главата". Останалите футболисти се намесиха и отнеха оръжието от Кофи, който обаче навреди сериозно на кариерата си.

ЛУИС БОЛАНЬОС (2011)
Еквадорският национал Луис Боланьос бе прострелян два пъти в рамото. Играчът на ЛДУ Кито попаднал в престрелка на паркинга на търговски център. Според информациите той е станал жертва на въоръжен обир. Добрата новина е, че 25-годишният Боланьос е добре.