Белгийският национал Тибо Куртоа иска да получи яснота относно бъдещето си в Челси още преди началото на световното първенство в Бразилия следващото лято. Преотстъпеният под наем на Атлетико (Мадрид) вратар възнамерява да проведе разговори с босовете на английския гранд възможно най-скоро.

„Не знам къде ще играя следващия сезон. След тези разговори ще реша кое е най-доброто за мен”, заяви 21-годишният страж пред белгийското радио Sporza.

Договорът за наем на Куртоа в Атлетико (Мадрид) изтича в края на сезона. „Не искам да стартирам на Световното с мисли за трансфер. Нямам намерение да чакам до май или юни”, допълва вратарят, който играе вече трети сезон с екипа на „дюшекчиите”.

Куртоа премина от РК Генк в Челси през лятото на 2011 година за 9 милиона евро, но веднага бе преотстъпен тима от испанската столица. Белгиецът се радва с Атлетико (Мадрид) на добри резултати както в Примера дивисион, където отборът е на второ място във временното класиране, така и в Шампионската лига, където „дюшекчиите” вече си осигуриха участие на осминафиналите.