Сериозна вратарска криза се очертава да настъпи в Манчестър Юнайтед. Както е известно, ветерантът Едвин ван дер Сар слага край на състезателната си кариера след края на сезона. Сега пък Томаш Кушчак заяви, че възнамерява да напусне клуба. Полският вратар сподели, че е взел това решение, тъй като в последните години не успя да си спечели титулярното място на "Олд Трафорд".

"Определено ще си тръгна. Времето ми в Манчестър изтича. От 5 години се раздавам, но никога не съм играл, колкото ми се иска", сподели Кушчак.

"Най-лошото е, че мениджърът така и не ми даде шанс. Винаги съм вярвал, че мога да заместя Едвин ван дер Сар. За съжаление, Сър Алекс има друго мнение. Макар че съм изиграл много срещи, повечето от кариерата ми тук мина на пейката", продължи полякът.

"Приех, че имам страхотна конкуренция в лицето на един от най-добрите вратари в света. Досега Манчестър Юнайтед бе единственият клуб, в който бих търпял подобна роля. Но вече не мога да чакам. Искам за играя на Евро 2012. Ако остана тук, може да отпадна от групата на националния селекционер", обясни мотивите си за напускането Кушчак. /БЛИЦ