Вратарят на Манчестър Юнайтед Томаш Кушчак обвини английския шампион, че го третира като роб. Полякът играе рядко за “червените дяволи”, а мечтите му да наследи Едвин ван дер Сар като титуляр бяха разрушени през лятото с привличането на Давид де Хеа.
 
29-годишният страж от известно време се опитва да напусне Манчестър Юнайтед. Стремежът му към това обаче в момента е още по-силен. Той се опитва да си върне мястото в националния отбор на Полша, тъй като родината му е домакин на Евро 2012 заедно с Украйна. Наскоро Сър Алекс не му позволи да премине под наем в Лийдс.
 
“Аз съм превърнат в роб на Манчестър Юнайтед. Разочарован съм, но не искам да нападам Сър Алекс. Това не е типично за мен. Наскоро говорих с Фъргюсън и го помолих да ми позволи да напусна отбора сега, а не чак през януари”, призна Кушчак.
 
“Обясних му, че искам да си върна мястото в националния отбор, тъй като Евро 2012 наближава. Това обаче изглежда не го трогна. Преди две седмици Лийдс ме поиска под наем, но клубът не ме пусна. Това беше шанс за мен, за да подсетя селекционера на Полша за себе си. Уважавам Фъргюсън, тъй като това е най-добрият треньор в света. Надявам се да ме пусне в друг отбор през януари”, допълни полският вратар./БЛИЦ