Българският нападател Мартин Кушев вкара гол в добавеното време при домакинската загуба на Амкар с 1:2 от борещия се да не изпадне Спартак (Налчик). Успехът на тима, който искаше Дормушали Саидходжа, дойде след две попадения Шамил Алдисаров.

Мартин Кушев, Захари Сираков и Георги Пеев изиграха цял мач за водения от Димитър Димитров-Херо тим от Перм, а Димитър Телкийкски се появи в игра в 52-ата минута на мястото на Новакович. В същата минута на минута привлеченият от Левски Жеан Карлош отстъпи мястото си на Сикимич.
 
Кушев се разписа в третата минута на добавеното време, след като в 89-ата от пет метра стреля над вратата на гостите от Налчик. Загубата бе четвърта поредна за Амкар и може да коства поста на Херо, който отпадна и от Лига Европа от английския Фулъм.
 
След 20 изиграни кръга Амкар е на 13-о място в класирането с 18 точки, със същия актив е Кубан. Само на точка по назад е Спартак (Налчик), който е под чертата на изпадащите. С 10 точки последен е Химки. Лидер в таблицата е Рубин с 43 точки./БЛИЦ
 
РУСИЯ, ВИСША ЛИГА, 20 КРЪГ
От събота
Сатурн – Терек 3:0
Том – ФК Москва 0:0
Локомотив (Москва) – Кубан 4:1
От неделя
Спартак (Москва) – Рубин 0:3
Химки – Зенит 0:4
Ростов – ЦСКА (Москва) 1:0
Криля советов – Динамо (Москва) 3:1
От понеделник
Амкар – Спартак (Налчик) 1:2
 
КЛАСИРАНЕ: 1.РУБИН 43, 2.Спартак (Москва) 39, 3.ФК Москва 34, 4.ЦСКА (Москва) 33, 5.Локомотив (Москва) 32 и др.