Воденият от българския треньор Димитър Димитров Амкар (Перм) изпусна да победи шампиона на Русия Рубин, като двата отбора направиха равенство 2:2. Двата гола за тима от Перм отбелязаха българинът Мартин Кушев и бившият нападател на Левски Жеан Карлош. Гостите от Казан измъкнаха едната точка с попадение на Сергей Семак във втората минута от добавеното време на двубоя.

Лошата новина за Херо е контузията на Жеан Карлош, която ще го извади от терените близо един месец. Влезлият вместо него Волков веднага изработи дузпа и Кушев с топовен шут под гредата заби гола за 2:1 в 42-ата минута.

Много силен мач за домакините направиха и другите двама българи Георги Пеев и Захари Сираков. Пеев развинти левия бек на Рубин Квирквелия и беше в основата на всичко най-интересно пред вратата на Рижиков. Сираков пък свърши безпогрешно работата си в защита и намираше време да се включва почти във всяка атака.

Най-красивият момент в целия мач беше голът на Жеан Карлос. Бившият нападател на Левски загатна за класата си с майсторски финт и плътен удар в долния десен ъгъл на вратата на Рубин./БЛИЦ

Амкар - Рубин 2:2
0:1 Адамов (20), 1:1 Карлош (27), 2:1 Кушев (42-д), 2:2 Семак (90+2)