Лос Анджелис Галакси записа втора победа в група 5 на Шампионската лига зона КОНКАКАФ. Без три от звездите си вoденият от Брус Арина тим се наложи с 4:0 над Пуерто Рико Айлендърс на "Хоум Депот Сентър".

Заради червен картон в първия мач от турнира срещу Исидро Метапан (5:2) на трибуните беше Роби Кийн. Дейвид Бекъм, който е болен, все пак беше включен в списъка, но остана резерва. Американската легенда Лендън Донован от своя страна все още се възстановява от разкъсване на бедрен мускул.

Домакините категорично превъзхождаха своя съперник от Пуерто Рико, но головете паднаха малко разкъсано. Мейер откри резултата в 7-ата минута, който се запази непроменен до почивката. Веднага след подновяването Хосе Виляреал удвои.

Джон Лукас Макбийн оформи класиката в 80-ата, а 120 секунди след него Майкъл Стивънс фиксира крайното 4:0. Успех, с който ЛА Галакси излезе начело с шест точки след изиграването на два мача.

Следващият двубой на американците от Шампионската лига е на 20 септември в Пуерто Рико. Седмица по-късно пък е визитата в Салвадор на местния Исидро Метапан.