След кратка лятна пауза клубовете от Ла Лига са готови отново да радват феновете на футбола. Стартът на сезон 2020/2021 в Испания ще бъде даден този уикенд с цели 7 двубоя като всички те ще се излъчат пряко по MAX Sport 4. Привилегията да открият новото първенство се пада на Ейбар и Селта Виго, които ще излязат в мач помежду си в събота от 17:00 часа. Веднага след това, от 19:30 часа, е време за сблъсъка между Гранада и Атлетик Билбао, а съботният ден ще се затвори с двубоя Кадис – Осасуна от 22:00 часа.

В неделния ден програмата предвижда цели четири мача: Алавес – Бетис от 15:00 часа, Валядолид – Реал Сосиедад от 17:00 ч., Виляреал – Уеска от 19:30 ч. и градското дерби Валенсия – Леванте от 22:00 часа. Заради удължения предишен сезон и ангажиментите в евротурнирите, мачовете на грандовете Реал (Мадрид), Барселона и Атлетико (Maдрид) от първия кръг на Ла Лига бяха отложени.

Този уикенд ще бъде даден и стартът на новия сезон в нидерландската Ередивизи, а MAX Sport ще излъчи пряко двубоите на трите обичайни заподозрени в борбата за титлата. В събота от 21:00 часа Цволе посреща Фейенорд (MAX Sport 1), в неделния ден Аякс гостува на Спарта Ротердам (15:30 ч., MAX Sport 2), a ПСВ Айндховен – на Грьонинген (17:45 ч., MAX Sport 2).

Освен, че ще радва феновете на футбола с преките излъчване на мачовете от новия сезон на Ла Лига, MAX Sport е подготвил и страхотни изненади за тях. От 10 до 20 септември всеки желаещ може да се включи в играта на Facebook страницата на MAX Sport и да участва за голямата награда – оригиналната футболна топка на първенството за сезон 2020/2021.

За да се включи в жребия за някоя от наградите (1 брой оригинална топка Puma за сезон 2020/2021 на испанската LaLiga и 2 броя пакет LaLiga Experience, включващи: шапка, раница, две тонколонки и държач за телефон), всеки желаещ ще трябва да заснеме и да публикува свое видео как изпълнява някакъв трик с футболна топка: жонглира, финтира, рита, балансира, играе 21 или някакъв друг трик с топка по свой избор. Видеото трябва да бъде качено до 20 септември като коментар под поста за играта във Facebook страницата на MAX Sport.