Капитанът на Байерн Филип Лам е убеден, че рекордьорът по с 22 титли на Германия скоро отново ще достигне финал на Шампионската лига след драмата с Челси този сезон. През май тази година баварците загубиха домакинския си финал в най-престижния европейски клубен турнир от Челси с 3:4 след изпълнение на дузпи. В редовното време срещата на “Алианц Арена” завърши 1:1.

“Знам, че с този отбор ще получа нов шанс да играя финал на Шампионската лига. Дали ще успеем да го направим е друг въпрос. С нашия състав виждам, че имаме големи шансове”, заяви 28-годишният немски национал в интервю за списание “Кикер”.

“Нашият отбор има голям потенциал да стигне далеч. Не трябва да пропиляваме потенциала си с продължаване на дискусиите за миналия сезона. Имаме големи цели, а при тази група достигането на 1/8-финалите е задължително. Барселона е фаворитът, след това следва Реал (Мадрид) и едва тогава сме ние”, допълва Лам.

Байерн посреща Валенсия за първия си мач от груповата фаза на Шампионската лига този сезон. Двубоят на “Алианц Арена” е в сряда вечер от 21:45 часа българско време.