Мениджърът на Челси Франк Лампард за трети път губи спора за Суперкупата на УЕФА. Два пъти тази несполука го сполетява като футболист. Снощи той не успя да стори това и начело на тима от „Стамфорд Бридж“, който в Истанбул отстъпи на Ливърпул след дузпи.

През 2012 и 2013 г. той е в състава на „сините“ от Лондон при загубите с 1:3 от Атлетико (Мадрид) и 4:5 след дузпи от Байерн.

Челси един път в историята си е печелил Суперкупата на УЕФА, когато през 1998 г. побеждава Реал (Мадрид) с 1:0 след гол на Густаво Пойет седем минути преди края.

„Много се гордея с отбора си, неговото представяне и уверена игра. Мачът беше труден, а Ливърпул е много силен. Освен това съперникът имаше повече време за почивка след мачовете през уикенда на миналата седмица. Понякога всичко във футбола опира и до малко късмет“, призна Лампард след загубата в Истанбул.

 “Тами Ейбрахам искаше да бие пети. Това говори за увереност. Всеки футболист минава през такъв етап. И аз съм пропускал дузпи. Това може да се случи на всекиго и част от професията ни. Ще мине време и момчето ще стане още по-силен“, призна мениджърът на Челси.