Франк Лампард и Шинджи Кагава са под въпрос за предстоящото дерби в Англия между Челси и Манчестър Юнайтед. Сблъсъкът е в неделя от 18:00 часа на "Стамфорд Бридж", а преди него "сините" от Лондон са на върха във Висшата лига с 22 точки, докато "червените дяволи" имат 18.

34-годишният Лампард беше заменен още в 18-ата минута при гостуването на Шахтьор снощи в Шампионската лига, загубено с 1:2. Наставникът на Челси Роберто Ди Матео обяви, че все още е рано за заключения, но става въпрос за проблем в бедрото.
"Това е същото място, което го притесняваше през последните две седмици и половина. Беше добре преди срещата, но явно го заболя отново в хода на играта", коментира Ди Матео.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън пък обясни след победата с 3:2 над Брага, че Шинджи Кагава също е под въпрос за дербито.

"Усука си коляното. Трябваше да го заменим, опита се да играе така цели 20 минути, но не се получи", каза Фъргюсън, който замени японеца на почивката на снощния мач.

Със сигурост дербито с Челси пропуска вратарят на Манчестър Юнайтед Андерс Линдегаард, който е с травма в палеца на ръката.