Звездното попълнение на Ню Йорк Сити - Франк Лампард, публикува специално съобщение, в което даде разяснения около себе си. Както е известно, твърди се, че легендата на Челси, който от началото на сезона в Англия е преотстъпен в Манчестър Сити, всъщност няма все още договор с нюйоркачни.

"Бих желал да дам малко разяснение относно последните твърдения за мен. След като напуснах Челси миналото лято, защото договорът ми изтече, подписах с Ню Йорк Сити. Според споразумението трябваше от 1 януари 2015 година да започна тренировки с тима и да остана в клуба две години. Получих обаче възможност да стана част от Манчестър Сити, за да мога да се подготвя и да бъда в най-добра форма за началото на сезона в МЛС.

Сити продължи договора ми за преотстъпване до края на сезона в Англия. Всички страни бяха част от преговорите и се опитаха да вземат най-доброто решение. Мога да кажа, че с нетърпение очаквам момента, когато ще се преместя в Ню Йорк и ще помогна на отбора да постигне успехи в МЛС. Благодаря на всички за постоянната подкрепа. Желая ви щастлива 2015 година", коментира Лампард.