33-годишният ас на Челси Франк Лампард обяви, че ще остане в клуба до 30 юни 2013 година, когато изтича договорът му. Интерес към юношата на Уест Хям има от Реал (Мадрид) и Жозе Моуриньо. След снощната победа над Ман Сити с 2:1, когато Лампард вкара победния гол от дузпа, той пресече мераците на Специалния.

“Искам да остана в Челси и да изпълня договора си. Ще дам всичко от себе си в оставащите 18 месеца. Знам, че трябва да подобря играта си, за да си извоювам отново титулярното място. И правя всичко възможно, за да го сторя”, категоричен бе Франк, който влезе като резерва в последните 15 минути на снощния двубой на “Стамфорд Бридж”.
 
„Нуждаехме се от тази победа, за да останем в борбата за титлата. Преди мача изоставахме доста, но сега се приближихме до лидера в класирането. Манчестър Сити е най-добрият отбор в лигата в момента. Те показват невероятен футбол, но ние успяхме да ги победим “, допълни футболистът на „сините“.

„Джо Харт (б.р. – вратарят на Сити) е последният човек, на когото исках да бия дузпа, но и това се случи. Последният наказателен удар, който изпълних, го пропуснах и сега ми бе много по-трудно от психологическа гледна точка. Бях малко напрегнат. За щастие вкарах и спечелихме ценен успех “, добави щастливият халф, чийто баща Франк Лампард-старши отново го окуражаваше от трибуните на “Стамфорд Бридж”.