Паметен ден е днешният 11 май за феновете на Челси. И по-специално за любимеца им Франк Лампард, който отдавна е определян като легенда заради дългите години лоялност към клуба. И днес, с изключително много усилия, Франки бетонира това. Той се превърна в голмайстор №1 в историята на лондончани с 203 гола. Офанзивният халф наниза две попадения за победата с 2:1 над Астън Вила, с които изпревари досегашния лидер Боби Тамблинг (202).

След края на срещата вратарят Петер Чех го вдигна на раменете си и заедно с целия щаб и отбор на Челси отпразнуваха постижението и победата пред сектора с феновете на тима.

"Това значи всичко за мен, невероятно е. Подкрепата, която имах от съотборниците си, видяхте какво се случи накрая. Много съм им благодарен, на всеки един от тях. И феновете, толкова дълго време бяха зад гърба ми.

Боби Тамблинг е велик мъж. Не исках да празнувам от уважение към него. Това, което постигнах, е за майка ми, която загубих преди няколко години. Посвещавам успеха си на нея. Тя бе моят най-голям фен."

Топ 5 на голмайсторите на Челси
1. Франк Лампард - 203 гола
2. Боби Тамблинг - 202
3. Кери Диксън - 193
4. Дидие Дрогба - 157
5. Рой Бентли - 150