Халфът на Челси Франк Лампард не скри разочарованието си слез загубения финал на Световното клубно първенство. Лондончани отстъпиха с 0:1 на Коринтианс.

“Предварително знаехме как ще играе съперникът. Познавахме силните му страни и те не ни изненадаха. Бяхме убедени, че ще подходят по този начин. Естествено, никой не си е правил илюзии, че ще ни е лесно. Те са много сериозен отбор и го показаха на терена. Никога не трябва да се подценява тим от Бразилия, независимо от нивото му. Ние не ги подценихме. Създадохме няколко положения, но не успяхме да ги вкараме. А това е жалко, защото заслужавахме поне равен в редовното време”, коментира Лампард.

”Имахме надежди, но сега ще трябва да се приберем у дома с празни ръце. Не си свършихме работата, провалихме се и трябва да живеем с това. Сега се нуждаем от победи във Висшата лига, за да си вдигнем самочувствието. Сезонът все още не е провален за нас. Можем да се борим за титлата в Англия, в Лига Европа, за Купата на Лигата и за ФА Къп. Продължаваме нататък“, завърши Лампард.