Халфът на Челси Франк Лампард коментира ситуацията в един от градските съперници – Тотнъм. Както е известно, “шпорите” смениха досегашния си треньор Хари Реднап с бившия наставник на Челси Андре Вияш-Боаш.

“Андре уцели шестица от тотото. Той поема един изграден отбор с изключителни футболисти. Дори и в момента Тотнъм има достатъчно сили да се бори за титлата и за участие в Шампионската лига. Играят атакуващо, вкарват голове и се забавляват. И Вияш-Боаш е изключителен щастливец, че поема отбор с такава обстановка”, коментира Лампард.

Според него обаче поведението на ръководството на Тотнъм е било изключително странно и некоректно.

„Тотнъм изведнъж се оказа в борбата за първото място и зона Шампионска лига. Това се дължи само и единствено на Хари Реднап. Той свърши работата си повече от отлично. За това за мен е изключително срамен начинът, по който го накараха да си тръгне от Тотнъм. Сега и Вияш-Боаш ще трябва много да работи, за да задържи инерцията набрана от Реднап. Да наследиш Хари не е лека работа”, добави още Лампард.

Той коментира и качествата на бившия си наставник в Челси.

“Андре не се справи добре в Челси, но не защото не се опита или не искаше. Той търсеше успеха, но по свой начин. Това, което му попречи, не беше само конфликта с мен. Той имаше собствени планове за отбора, според които аз нямаше да играя толкова, колкото преди. ОК! Но това беше само един от многото проблеми в тима. И изобщо не беше най-големият. Сега мога да кажа само, че научих много от Вияш-Боаш. Беше интересно да работим заедно“, завърши Лампард.