Ланс продължава да се бори за титлата във Франция, след като надви трудно у дома Реймс с 2:1 в първия мач от 35-ия кръг на Лига 1. Победата за домакините гарантираха попаденията на Пшемислав Франковски и Секо Фофана, докато точен за гостите бе Фоларин Балогун.

Мачът започна ужасно за Ланс, след като в 19-ата минута съдията Жереми Пиняр изгони Кевин Дансо с директен червен картон, макар нарушението му срещу Маршал Мунетци, а Фоларин Балогун реализира дузпата за 0:1.

В 39-ата минута съдията отсъди нова дузпа, но този път за домакините заради нарушение на Азор Матудива. При дузпата вратарят Йехван Диуф бе близо до това да хване топката, но ударът на Пшемислав Франковски завърши в мрежата за 1:1.

След почивката в 56-ата минута Секо Фофана овладя топката след чудесно подаване на Дейвер Мачадо и с шут от границата на наказателното поле намери долния ляв ъгъл на вратата за 2:1.

Последваха по-силни минути за гостите, а в 73-ата минута съдията прецени, че Брис Самба е извършил нарушение в наказателното поле. Радостта на играчите на Реймс обаче бе попарена след преразглеждана ситуацията от ВАР и дузпата бе отменена.

Така тимът на Франк Хейз събра 75 точки и се приближи само на 3 зад лидера ПСЖ. Реймс пък остава на 10-о място с 50 точки на сметката си.