Аржентинският гранд Ривър Плейт загуби шансове да се бори за шампионската титла този сезон, след като бе разгромен с 1:5 при визитата си на Ланус в среща пт предпоследния 18-и кръг на "Торнео Финал". С този успех пък Ланус измести тима от Буенос Айрес от втората позиция и тъй като е с мач по-малко, получава минимален шанс да се бори за шампионския трофей с Нюелс Олд Бойс.

Исмаел Бланко (28, 50) се отличи с два гола за победителите, а по едно попадение добавиха Кристиан Чавес (4), Клаудио Писаро (12) и Виктор Аяла (14). Чавес направи и две асистенции. За Ривър Плейт се разписа Леонел Вангиони (7).

След победата си Ланус събра 32 точки и е на 6, но мач по-малко зад водача Нюелс Олд Бойс, който победи като гост Атлетико Рафаела с 3:0. Ривър Плейт е трети с 32 пункта, но по-слаба голова разлика от Ланус, който в сряда Ланус трябва да доиграе прекъсната си среща с Естудиантес. Мачът беше прекъснат след 45 минути на 10 юни, след като фен беше убит при сблъсъци извън стадиона. Естудиантес водеше с 2:0, когато съдията спря двубоя.

В последния кръг Ланус гостува на Сан Лоренсо, а Нюелс Олд Бойс е домакин на Архентинос Хуниорс. Ако двата отбора завършат с равен брой точки, ще има допълнителен мач за определяне на шампиона. Сан Лоренсо е на четвърта позиция с 31 точки след успех като гост с 1:0 над Индепендиенте, който изпадна за първи път в своята история.