Президентът на Барселона Жоан Лапорта е потвърдил преминаването на Лионел Меси в ПСЖ. Това се е случило по време на вчерашната му среща с боса на Реал (Мадрид) Флорентино Перес и този на Ювентус Андреа Аниели, твърди катарският журналист Мохамед Ал Кааби.

„Исках той (б.р. - Меси) да остане, но не беше възможно. Дадох най-доброто от себе си“, казва Лапорта във видео, публикувано от катарския журналист.

“Меси, пожелавам всички най-добро на теб и на семейството ти. За теб вратите на Барса винаги ще бъдат отворени. Благодаря ти за всичко, Лео”, написа босът на каталунците в социалните мрежи.

В същото време италианският журналист Фабрицио Романо обяв, че със сигурност Лео Меси ще се присъедини към ПСЖ. Бащата и агент на нападателя Хорхе Меси е получи официално предложение днес сутринта, а окончателните подробности остава да бъдат уточнени, след което което ще има медицински изследвания и представяне.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Близкият до ПСЖ вестник „Льо Паризиан“ пък написа, че играчите и персоналът на клуба вече били осведомени, че Меси ще подпише с клуба. Официалното потвърждение за трансфера се очаква да бъде във вторник, когато Айфеловата кула ще бъде осветена в чест на аржентинеца, както беше при пристигането на Неймар през 2017 година.

Меси щял да отседне в луксозния хотел Ville Lumiere, а медицинските му прегледи щели да бъдат в болница в парижкото предградие Ньой. За дебют на аржентинеца с екипа на парижани пък се споменава мача срещу Клермон на „Парк де Пренс“ на 12 септември.