Лацио и Удинезе направиха равенство 2:2 в едно от дербитата на 16-ия кръг на Серия "А". "Фриуланите" пропуснаха отново да се изравнят по точки с водача Ювентус. След изиграване на мачовете от кръга лидер е Ювентус с 33 точки, Милан и Удинезе са втори и трети с по 31 точки. Лацио остава на четвърта позиция с 29.

В началото на двубоя гостите от Удине бяха по-активни и ганаецът Квадво Асамоа направи сериозен пропуск от малкото наказателно поле. Удинезе откри резултата в 28-ата минута след красива комбинация. Левият бек Джовани Паскуале центрира, а Антонио Флоро Флорес с красив плонж заби топката във вратата за 1:0. В 43-ата минута Сенад Лулич изненада Самир Ханданович с плътен удар от границата на наказателното поле и възстанови равенството.

В 51-ата минута Лацио стигна до пълен обрат в резултата и поведе с 2:1. Попадението отбеляза Мирослав Клозе, който овладя топката след добра игра с глава на Томазо Роки и намери пролука между Ханданович и гредата. Последва пропуск на Кавани, но в 74-ата минута Джампиеро Пинци, който избегна опита за изкуствена засада на "орлите", се разписа за 2:2. В последните минути домакините от Лацио имаха по-добри възможности да стигнат до трите точки, но пропуски направиха Роки и Джузепе Скули./БЛИЦ