Лацио спечели и в първия мач като домакин с 2:1, а при гостуването си на Ювентус само затвърди постигнатото на в Рим и с общ резултат 4:2 продължава напред към финала. Този път в Торино „орлите” пооведоха с 2:0 след страхотен гол на аржентинската си звезда Мауро Сарате в 38-ата минута, когато Джанлуиджи Буфон просто нямаше какво да направи, и още едно попадение на Коларов след почивката в 51-ата минута. При това попадение топката рикошира и в тялото на Зденек Григера.

„Бианконерите” успяха да се доберат само до почетно попадение, дело на легендата на Юве Алесандро дел Пиеро в 64-ата минута. В 81-ата минута пък Мауро Каморанези си изкара червен картон и домакините трябваше да доиграят мача в числено намален състав. През този сезон Юве отпадна и от Шампионската лига, а в Серия А няма шансове за титлата и след елиминацията за Купата на страната се очертава сезон без трофеи за "бианконерите", а това до голяма степен ще разклати стола на наставника Клаудио Раниери.

На финала Лацио ще срещне победителя от сблъсъка между Интер и Сампдория. Реваншът е в четвъртък в Милано, а в първия мач в Генуа Сампдория победи с класическото 3:0. /БЛИЦ