Лацио се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Италия, след като елиминира на свой терен Сиена с 5:2 след дузпи (1:1 след редовното време и продълженията).

През първото полувреме двата тима не успяха да си вкарат гол на „Олимпико”, а гостите от Тоскана бяха водени от за първи път от новия си треньор Джузепе Якини. Те поведоха в 56-ата минута, когато Микаел Сиани изчисти нескопосано топката и тя се удари в неговия съотборник Лорик Кана, за да с получи в крайна сметка нелеп автогол за 0:1. Последва домакински натиск, който даде резултат едва в петата минута на добавеното време на мача, когато Сиани успя да се реваншира за грешката си при автогола и с глава изравни за 1:1, като по този начин прати мача в продължения. При тях обаче не падна нов гол и се стигна до рулетката на дузпите.

Лацио вкара първите си четири дузпи след удари на Стефано Маури, Кристиан Ледесма, Серджо Флокари и Либор Козак, който в крайна сметка донесе и победата на „орлите”. За Сиена единствено Никола Белмонте се разписа при първия удар, след което Симоне Вергасола и Марсело Ларонда не успяха да преодолеят аржентинския страж на Лацио Хуан Пабло Карисо, който се превърна в герой за домакините.

На 1/4-финалите Лацио ще посрещне у дома Катания. Мачът е на 9 януари 2013 година.