Лацио се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Италия.  Римските “орли” разбиха Катания с 3:0 в четвъртфинал на своя “Олимпико”. В герой на мача се превърна бразилецът Андерсон Ернанес, който заби два гола за триумфа. Румънецът Стефан Раду откри резултата след половин час игра, след като засече с глава центриране от корнер.

В 61-ата минута Флокари направи впечатляващ пробив отляво, стигна почти до аутлинията и върна топката към непокрития Ернанес. Голаджията само чукна покрай вратаря Фрисон за 2:0. Отново комбинация между двамата доведе до третия гол във вратата на гостите. Флокари залъга няколко защитници в червено и подаде към бразилеца. Ернанес излезе сам срещу Фрисон, хладнокръвно го преодоля и бутна топката в празната врата за крайното 3:0 за Лацио.

По този начин тимът на треньора Владимир Петкович продължава с великолепното си представяне през този сезон и си отмъсти за загубата с 0:4 от Катания в мача за първенството в началото на ноември.

На полуфиналите Лацио ще срещне победителя от днешния сблъсък между Ювентус и Милан. Другите две четвъртфинални двойки са Интер - Болоня (15 януари) и Фиорентина - Рома (16 януари).