Лацио разби Новара с 3:0 в мач от 14-ия кръг на италианската Серия “А”. Джузепе Биава в 17-ата и Томазо Роки в 23-ата и 72-ата минути оформиха класическата победа на “орлите”. Отборът вече е на 4-о място в класирането с 25 точки, на четири от лидера Ювентус и на две от Милан и Удинезе.

В 15-ата минута Томазо Роки пропусна отлична възможност очи в очи с вратаря на съперника, като стреля право в него. Само две минути по-късно обаче след центриране от корнер Джузепе Биава се извиси и с глава прати топката в мрежата за 1:0. Домакините продължиха да бъдат по-активни и Ернанеш се отчете с нов пропуск, а в 23-ата минута след центриране от фаул Роки с глава удвои преднината на "орлите".

И през втората част Лацио бе по-активният тим и в 48-ата минута Ернанеш стреля опасно от фаул, но покрай вратата. В 54-ата минута Мирослав Клозе направи сериозен пропуск, след като бе изведен в наказателното поле, излъга вратаря, но не успя да прати топката в опразнената врата. В 72-ата минута след центриране в наказателното поле Роки прати топката за трети път във вратата на Новара. В края на мача Джибрил Сисе също се отчете с пропуск, като ударът му се отби от гредата./БЛИЦ