Лацио се изкачи на четвърто място в Серия "А", след като победи Фиорентина с 3:1 в оспорвано дерби от 17-ия кръг. "Орлите" натиснаха съперника още с първия съдийски сигнал и в 23-ата минута ликуваха. Фелипе Андерсон проби отдясно и подаде в коридор към Сергей Милинкович-Савич в наказателното поле. Младият сърбин чукна топката към Балде Кейта, който с шут по диагонала опъна мрежата зад Чиприан Татарушану – 1:0. Това бе петият гол за нападателя от началото на кампанията, с което той изравни най-доброто си постижение в рамките на един сезон.

Секунди преди почивката Лацио покачи резултата. Ненад Томович извърши нарушение в наказателното си поле и реферът посочи "бялата точка". Лукас Билиа изпълни дузпата и не сбърка за 2:0.

Резервата на гостите Себастиан Кристофоро изработи дузпа в 48-ата минута. Бернардески опита пробив между няколко играчи отляво и загуби топката, но неразбирателство позволи на Кристофоро да стигне първи до нея. Билиа фаулира уругваеца. Йосип Иличич се нагърби с изпълнението на дузпата, обаче Маркети спаси.
Фиорентина продължи да атакува опасно и в 64-ата минута намали. Кристиан Тейо стреля силно, шутът беше блокиран и топката попадна в краката на Мауро Сарате. Бившият играч на Лацио не сгреши - 2:1!

"Виолетовите" опитаха всичко в  стремежа си да се доберат поне до точката, но при една от редките контраатаки на Лацио домакините решиха изхода от срещата. В 90-ата минута Чиро Имобиле напредна мощно в половината на съперника и изведе Стефан Раду в чиста позиция. Румънецът нахлу в наказателното поле и със силен диагонален шут прониза Татарушану за 3:1.


ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"- ТУК!