В редовните 90 минути двата отбора си размениха по едно попадение за крайното 1:1. Още в началото на сезона бе определено финалът за Купата на Италия да се играе на „Олимпико" в Рим и това определено помогна на Лацио, който посрещна гостите от Генуа не само като символичен домакин, но и в буквалния смисъл. 

"Орлите" започнаха вихрено и поведоха с 1:0 още в 4-ата минута, когато Мауро Сарате проби самостоятелно в наказателното поле на гостите и откри резултата с много силен удар. В 27-ата минута вратарят на Самдория Лука Кастелаци се намеси решително, спасявайки силен изстрел на Александър Коларов. Късметът напусна домакините в 31-ата минута, когато Антонио Касано подаде към Станкевичус и последният отклони топката към Пацини, който с с глава изравни резултата за 1:1.

След почивката в игра за Лацио се появи Томазо Роки, който влезе на мястото на македонеца Горан Пандев. Това обаче не помогна на домакините, които се опитваха да стигнат до победата. В крайна сметка се стигна до продължения, в които най-чистото положение бе за Сампдория, но Пацини бе изпреварен в последния момент.

При дузпите с по-здрави нерви се оказаха "орлите", а още в първата дузпа гостите от Сампдория сгрешиха чрез Антонио Касано. Томази Роки уцели страничната греда при своето изпълнение и даде надежди на Самп, но при изпълнението на 7-ата дузпа нервите на Кампаняро не издържаха и ударът му бе отразен от Муслера. След това Осман Дабо вкара дузпата и Лацио спечели запети път в своята история Купата на Италия. /БЛИЦ