Лацио направи домакинско 2:2 с Емполи в мач от 17 кръг на Серия „А“. Срещата беше предшествана от емоционален момент, в който феновете отдадоха почит на бившия футболист на тима Синиша Михайлович, който в край на 2019 г. почина след неуспешна борба с левкемия. На трибуните на „Олимпико“ бяха разпънати различни плакати в чест на сърбина, а на таблото бяха излъчени кадри с негови голове за „орлите“.

 

 

Фелипе Андерсон откри резултата за римския тим още във втората минута на мача след асистенция на Луис Алберто. В 54-ата минута Матия Дзакани удвои преднината на домакините. Авансът от 2:0 за Лацио се запази почти до края на мача. В 83-ата минута Франческо Капуто върна едно попадение за Емполи, а четвъртата минута на добавеното време Разван Марин изравни.

Равенството спря серията на „орлите“ от две поредни загуби в първенството. С актив от 31 точки Лацио е на пето място в класирането, на три зад Интер и на 10 след лидера Наполи. Емполи, който постигна реми и във втория си мач за 2023 година е на 13-о място с 19 точки. 14-и с 18 пункта е Салернитана, който по-рано днес направи домакинско 1:1 с десетия Торино (23 т.). Антонио Санабрия откри за „биковете“ в 36-ата минута, но три минути след почивката Тони Вилхена изравни.

Специя направи нулево домакинско равенство срещу Лече. Това позволи на Лука Готи да събере актив от 15 точки и да се отдалечи на шест пункта от зоната на изпадащите. Специя е на 17-о място. Лече е 12-и с 19 точки.