Лацио записа победа на старта на груповата фаза на Лига Европа. "Римските орли" надделяха над Аполон (Лимасол) с 2:1, но успехът не дойде никак лесно. Срещата бе от група "Н", а за домакините се разписаха Луис Алберто и Чиро Имобиле от дузпа. Точен за тима от Лимасол бе Зелая.

Гостите от Кипър стояха много добре на терена в Рим и по никакъв начин не отстъпваха на своя именит съперник. Лацио пък направи силно първо полувреме, но след почивката Аполон натисна и вторите 45 минути бяха почти изцяло пред вратата на италианците.

Първото попадение падна още в 14-ата минута и бе дело на Луис Алберто, който получи пас в наказателното поле от Фелипе Кайседо. 

През втората част отлични възможности за Аполон пропиляха Факундо Перейра и Андре Шембри. В 84-ата Лацио получи право да изпълни дузпа, а Чиро Имобиле я превърна в гол. Четири минути по-късно Емилио Зелая вкара почетното попадение за Аполон.

В другия двубой от групата Марсилия загуби с 1:2 като домакин на Айнтрахт (Франкфурт). Окампос се разписа още в третата минута, а в 52-ата Торо изравни. Вилемс от тима на гостите получи червен картон в 59-ата минута, но германският тим успя да стигне до победата с намален състав. Автор на победното попадение бе Йович в 89-ата минута.

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2018/2019