ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Лацио излъга Рома с 1:0 на "Олимпико" в голямото дерби на Вечния град и се класира за полуфиналите на Купата на Италия, където очаква победителя от Ювентус и Фрозиноне. Матия Дзакани (51-дузпа) реализира единственото попадение и прати римските "орли" в следващата фаза. Двата тима завършиха мача в намалени състави, след като в добавеното време първо Педро от "орлите", а след това и Сердар Азмун от "вълците" бяха изгонени.

Още в 6-ата минута Дзакани проби отлично по левия фланг и пусна остър пас към Кастеянос в пеналтерията на Рома, но там защитник на гостите го изпревари и успя да изчисти топката. Четири минути по-късно Кристанте допусна грешка, връщайки топката назад, но шутът на Кастеянос бе блокиран.

"Орлите" продължиха да бъдат по-активни и в 38-ата минута Фелипе Андерсон си опита късмета с мощен шут извън наказателното поле, но топката прелетя на метри встрани от левия страничен стълб.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+)

Малко след почивката Весино стреля с глава и само чудесната реакция на Руи Патрисио спаси Рома. При последвалия корнер Кастеянос се стовари на земята след единоборство със защитника на "вълците" Хойсен. Ситуацията бе преразгледана от ВАР, а главният съдия сам я видя на монитора край тъчлинията, след което посочи бялата точка и Матия Дзакани реализира в 51-ата минута отсъдената дузпа за 1:0.

Лацио бе близо до нов гол и то на два пъти. Първо в 56-ата минута Фелипе Андерсон направи добър рейд, след който изведе Весино. Той обаче не успя да нанесе добър удар преди Патрисио да се хвърли в краката му и да улови топката. Минута след това отново халфът на домакините получи и пробва с шут извън наказателното поле, който обаче мина встрани от целта.

В 65-ата минута Пелегрини опита изстрел от ръба на пеналтерията, след като отклонено центриране стигна до него, но той не успя да нацели топката. Добър шанс се откри и пред Педро, който в 82-ата минута стреля от границата на наказателното поле. Ударът му обаче бе насочен право към Руи Патрисио, който спаси без проблеми.

Гръцкият вратар Христос Мандас направи страхотно спасяване след удар на Андреа Белоти в 86-ата минута, избивайки топката в корнер. Дълбоко в добавеното време Педро на няколко пъти се опита да спре подновяването на играта, след което пък се сбута с няколко футболиста на гостите и бе изгонен с втори жълт и червен картон.

В осмата минута от добавеното време Ромелу Лукаку пое центриране на гърди, след което опита задна ножица, но прати топката встрани от целта. Малко след това и гостите останаха с човек по-малко, след като се стигна до ново напрежение между футболисти. Сердар Азмун този път получи директен червен картон, след като посегна срещу противников футболист и го удари зад врата.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!