Резултат 10:1 не е чак толкова често срещано явление, дори когато става дума за втора или трета дивизия, но в неделя един от водещите отбори в Латвия показа, че това съвсем не невъзможно постижение и в елита. Рига ФК разби именно с шокиращия резултат 10:1 като домакин Тукумс 2000 в мач от 34-ия кръг на латвийското първенство.

Куриозното е, че тъкмо гостите от Тукумс вкараха първия гол в мача - още в шестата минута, но секунди по-късно Рига изравни. В 10-тата минута обратът вече бе факт, а първото полувреме завърши при резултат 4:1. След още 6 безответни попадения между 49-тата и 90-тата минути Рига унизи своя съперник.

В групата на победителите беше бивш играч на Славия, който обаче не игра - Кемело Нгуена.

Все пак, трябва да се отбележи, че за тази футболна касапница допринесоха и двата червени картона на играчи от гостувалия тим, като Тукумс остана с 10 души в 33-ата минута, а в третата минута на добавеното време на първата част отборът вече бе с деветима на игрището.

Победата е рекордна за Рига в латвийския елит.

Резултатът напомня за уникалната победа с 10:2 на ЦСКА срещу Берое на 2 май 1992 година. Тогава Кирил Метков забива пет гола във вратата на старозагорци.

До края на латвийското първенство остават още два кръгa. Лидер е РФС с 3 точки аванс пред Рига. РФС е и с мач по-малко.