Мениджърът на Суонзи Михаел Лаудруп нападна рефера Майк Дийн заради инцидента в добавеното време на мача с Тотнъм (0:1), при който голмайсторът на “лебедите” Мичу получи контузия.
 
Испанецът получи травмата при сблъсък за висока топка с вратаря на “шпорите” Юго Льорис. Мичу остана да лежи на тревата, но съдията не спря играта и Тотнъм можеше да отбележи втори гол чрез резервата Андрос Таунзенд в ответната атака.
 
“Бях много ядосан. Не исках дузпа или червен картон, желанието ми беше да се окаже помощ на Мичу. Съдията и асистента му обаче продължиха играта. Според мен това беше лошо решение”, заяви Лаудруп.
 
“Искам обяснение за причините да не бъде спряна играта. Съдията взе грешно решение. За щастие Мичу не получи сериозна контузия, но веднага след сблъсъка мислех, че той е в безсъзнание”, допълни мениджърът на Суонзи.
 
“Помня влизането на Тони Шумахер срещу Патрик Батистон през 1982 г. Тази ситуация ми припомни онзи ужас. Не ме интересува дали Тотнъм щеше да вкара положението си, единствено се вълнувах от състоянието на моя играч”, обяви датския специалист.