Датският специалист Михаел Лаудруп призна за интереса на Японската футболна асоциация да го ангажира за селекционер на националния тим, но на този етап смята да довърши сезона начело на катарския шампион Лехвия. Японците искат обаче да намерят заместник на освободения мексиканец Хавиер Агире до месец март.

"Радостен съм от интереса на японците, но сега ми предстоят още доста мачове и те са приоритетни в момента. Когато сезонът в Катар свърши през май, тогава ще мисля за бъдещето си. То може да е тук в Лехвия, но може и да е другаде", сподели бившият футболист на Барселона, Реал (Мадрид), Ювентус и Аякс. Освен арабския клуб, в кариерата си датчанинът е ръководил още Брьондби, Хетафе, Спартак Москва, Майорка и Суонзи.

Има вероятност новият селекционер на Япония да започне работа в края на пролетта, като за предстоящите приятелски срещи през март с Тунис и Узбекистан да има временен мениджър.

Лаудруп беше без работа четири месеца, след като се раздели със Суонзи през февруари миналата година. Преди това година по-рано той изведе "лебедите" до трофея в турнира за Купата на Лигата в Англия.

Името на бившия съотборник на Христо Стоичков в Барселона е свързвано и евентуално поемане на каталунците от лятото, ако Хосеп Мария Бартомеу запази президентския си пост на изборите през май.