Мениджърът на Суонзи Михаел Лаудруп бе уволнен. Датският специалист имаше доста успехи начело на уелския тим за 18 месеца работа. Той спечели със Суонзи Купата на лигата, което беше първи трофей в историята на клуба. Освен това победи Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд", а отборът продължава и в елиминациите на Лига Европа.

”Лебедите” обаче са само на 2 точки от зоната на изпадащите във Висшата лига. Чашата на търпението на ръководството преля след загубата при визитата на Уест Хям с 0:2 през уикенда. Това бе шесто поражение в последните 8 мача. От 10 години Суонзи не е уволнявал треньор по средата на сезона, последният е Брайън Флин. Временно отборът ще бъде воден от капитана Гари Монк, с помощник Алън Къртис.

"Това е решение, което ние не желаехме да взимаме, но то бе направено в интерес на Суонзи и неговите фенове, коментира президентът на клуба Хю Дженкинс.

- Трябваше да прекратим постоянната несигурност, обкръжаваща клуба и бъдещето на Лаудруп. Днес се срещнах с Михаел във финален опит да го подкрепим и да намерим начин да подобрим работата на отбора и да гарантираме резултатите, от които имаме нужда в последните 14 мача. След дълго и тежко размишляване обаче счетох, че е малко вероятно да постигнем стабилна атмосфера в клуба, която да ни позволи да се върнем към основите и да покажем представянето, което служеше толкова добре на Суонзи през последните години."