Мениджърът на Суонзи Михаел Лаудруп коментира положението с даването на куфарчета с пари във футбола. Според него това е масова практика в Испания и се случва най-вече в края на сезона.

“Ако Суони получи пари от трети отбор да спечели мача си от последния кръг, не виждам къде може да бъде проблемът. Това е просто бонус. За мен уреждането на мачове се случва, когато някой поиска от друг да загуби дадена среща, а не да победи“, коментира Лаудруп.

„В Испания, когато до края на сезона останат един или два мача, винаги си говорим за куфарчетата. Но те се дават за победи и не смятам, че това е лошо. Трябва много добре да уточним какво всъщност е уреждането на мач, защото според мен има три различни нива. Напълно подкрепям правилата, които възпрепятстват върху повлияването на крайния изход от един мач и не се опитвам да защитя каквито и да е плащания. Ако два тима играят един срещу друг и се нуждаят от равен, а до края на мача има 20 минути, не очаквам никой от тях да се хвърли и да атакува. Това не е уреждане на мач“, сподели Лаудруп, който преди време водеше Хетафе в Испания.