РБ Лайпциг спечели убедително с 4:0 като домакин срещу Аугсбург в двубой от петия кръг на германската Бундеслига. Така Лайпциг се изкачи на второ място в класирането с 11 точки. Точка по-повече на върха има Байерн (Мюнхен), който приема днес Байер (Леверкузен) в дербито на кръга.

Бенямин Шешко вкара два ранни гола до 15-тата минута, а Петер Гулачи спаси дузпа на Джефри Гувелеу в средата на първата част и запази аванса на Лайпциг от две попадения до почивката. През втората част домакините довършиха съперника си с две попадения Опенда и Шави Симонс.

В същото време, германският национал Дениз Ундав спаси точката за вицешампиона Щутгарт при равенството 2:2 като гост на Волфсбург. Ундав, който демонстрира перфектна форма от началото на сезона, се разписа в добавеното време за крайното 2:2. Щутгарт успя да измъкне точка, макар че игра с човек по-малко в последния половин час след втори жълт и червен картон на Атакан Каразор.

Йонас Винд изведе домакините напред при контраатака в 20-тата минута, но Енцо Мийо изравни за 1:1 с добавка, след като вратарят Камил Грабара първоначално спаси изпълнената от него дузпа. Мохамед Амура върна преднината на Волфсбург в 68-мата минута с шут в далечния десен ъгъл, преди Ундав да сложи точка с изравнителен гол в края.

Новакът Санкт Паули пък постигна първата си победа за сезона след изненадващо категоричен успех с 3:0 при гостуването си на Фрайбург. С два гола и асистенция за победата се открои тунизиецът Елиас Саад, а едно попадение добави Алодапо Афолаян.

Резултати от изиграните до момента днес мачове от петия кръг на Бундеслигата:

Борусия (Мьонхенгладбах) - Унион (Берлин) 1:0
Фрайбург - Санкт Паули 0:3
Майнц - Хайденхайм 0:2
РБ Лайпциг - Аугсбург 4:0
Волфсбург - Щутгарт 2:2