Дженоа победи Фиорентина с 1:0 в мач от 3-ия кръг на италианската Серия "А". Всъщност срещата започна на 11 септември, но не можа да завърши и днес беше доиграна.

Тогава мачът беше прекратен в 28-ата минута поради лошо време. Силната градушка, която се изля върху стадион "Луиджи Ферарис", накара съдията Лука Банти да прибере футболистите в съблекалните. Първоначално реферът прекрати мача за 20 минути след разговор с двамата капитани, но след като лошото време не отмина, Банти официално даде край на срещата. До прекратяването на мача не падна гол - 0:0.

Съгласно правилата на Серия "А", мач се подновява оттам, откъдето е бил спрян – в случая с удар от вратата на Матия Перин при 0:0. Съперниците все пак получиха право да извършат промени по своите състави, а съдията също беше различен – вместо Лука Банти свиреше Марко Гуида.

В оставащите 62 минути по-агресивни и хитри излязоха домакините и се наложиха с 1:0. Единственото попадение заби Дарко Лазович в 37-ата минута. Нападателят се възползва от перфектно центриране на Нинкович и отблизо засече топката в мрежата.


ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!