Девид Бекъм е на път да привлече баскетболната звезда Леброн Джеймс като свой партньор при създаването на футболен отбор от МЛС в Маями. Според “Мейл он Съндей” двамата вече са провели разговори по темата и се очакват нови срещи преди официалното представяне на сделката през следващата година.
 
От лятото Бекъм се е установил в Маями и често е виждан на мачове на местния баскетболен тим от НБА Маями Хийт. След една от срещите Леброн Джеймс дори поканил бившия английски национал и семейството му на вечеря.
 
Баскетболната звезда вече има опит в инвестирането във футболни клубове. През 2011 г. той се сдоби с акции от английския гранд Ливърпул, когато американската групировка “Фенуей Спортс Груп” купи “червените”.
 
38-годишният Бекъм получи правото да направи собствен клуб в МЛС. Това беше част от договора му, когато той започна да играе за Лос Анджелис Галакси през 2007 г. Условието е неговият клуб да бъде създаден в рамките на една година, след като сложи край на кариерата си. Както е известно, Бекъм спря с футбола през лятото.