Новият член на Серия „А“ Беневето обясни, че положителната проба за допинг на капитана на тима Фабио Лучони се дължи на лечебен мехлем. 29-годишният бранител е изправен пред дълго наказание, но президентът на клуба Оресте Вигорито беше категоричен, че футболистът няма вина.

„Проблемът е заради крем за лечение на рани. Не може да става дума за приемане на допинг. След нараняване по време на тренировка нашият лекар е предписал на Лучони крем, който се продава в аптеките. Въобще не е някакъв проблем със забранени вещества. Когато става дума за подобна материя, трябва да се отбелязва дали всичко е умишлено или неволно. Тук говорим за човек, който е следвал лекарско предписание. Ще приемем решението на компетентните органи, каквото и да е то“, заяви Вигорито през „Скай Италия“.

Самият Фабио Лучони заяви, че е изненадан от положителната си проба. Той потвърди, че е спазвал рецептата на клубния лекар, която е написана за лечение на нараняване.

„Следвах предписанието на лекаря на Беневето и използват медикамента по предназначението, имайки пълно доверие на доктора. Само това мога да кажа докато тече разследването на случая“, коментира Лучони пред агенция „АНСА“.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"