Английският сайт "Хроникал" разказа интересна история как Кевин Кийгън е крещял "Вземаме го, вземаме го" за Христо Стоичков по време на Евро 96.

Ето какво пишат колегите:
"Стоичков премина успешно теста на живо по време на Евро 96. На стадион "Сейнт Джеймс Парк" отбеляза зашеметяващ гол срещу Румъния и спечели всички фенове на Нюкасъл. 

Футболната легенда получи топката, чукна я леко и се изстреля напред. Премина цялата защита на Румъния и с удар с левия крак реализира. Голът без съмнение накара Кевин Кийгън да бъде сигурен, че това е подходящият за номер 9 при "свраките".

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Топката влезе в мрежата, а Кийгън крещеш развълнувано: "Вземаме го, вземаме го". Той се нуждаеше от тласък, тъй като загуби битката за титлата с Манчестър Юнайтед.

На пресконференция в Скарбъро българинът бе попитан за възможността да премине в Нюкасъл.

"Знам за него още откакто беше футболист на годината на Европа. винаги съм му се възхищавал. Сега му се възхищавам като треньор на Нюкасъл. Той е най-добрата история на английския футбол", каза Камата.

България и Стоичков не успяха да завършат Евро 96 както подобава след четвъртото място в света през 1994 година. 

Лятото беше в разгара си, а Кийгън имаше две възможности - Алън Шиърър или Стоичков. Шиърър струваше 15 милиона паунда. Стоичков се завърна в Барселона при Боби Робсън за 2 милиона. Шиърър дойде в Нюкасъл. Останалото е история...".