Легендарният защитник и капитан на Англия от края на миналия век Тери Бътчър върна Бранимир Костадинов в британския футбол след 6-годишно прекъсване.
 
Бътчър прие предизвикателството да поеме и преселектира Нюпорт Kаунти и още в края на шампионата покани българския нападател да се присъедини към подготовката на уелсците от Лига 2. Опитният играч, записал 77 мача за трите лъва и треньор с четвъртвековен опит, искаше да провери дали Костадинов е пригоден за характерните тежки натоварвания на Албиона в подготвителния период. Той участва и в две победни контроли на позициите десен и ляв външен халф във формацията, участва с пряка асистенция на 3 пъти и два пъти конструира атаката при общо 8 отбелязани гола в гостуванията за контролните двубои.
 
Бътчър е играл дълго не само в Англия, но и в шотландския Рейнджърс. Освен в Англия пък е бил треньор и в шотландските Мъдъруел, Патрик Тисъл, Инвърнес и Хибърниън. Именно оттам е и информацията на Бътчър за Костадинов, който пък е продукт на академията на Хартс.
 
Освен българина в тима беше привлечен миналият през всички формации на английския национален отбор до 20-годишната си възраст Нана Тумейзи. От него и 26-годишния роден нападател се очаква да поемат част от лидерските функции, заедно с новопривлечения и много опитен 33-годишен защитник Мат Тейлър.

Нюпорт Каунти, който е в много тесни отношения с елитния Суонзи, има още няколко контроли преди старта на официалните мачове. На 26 юли отборът ще бъде представен пред собствена публика в мач срещу Куинс Парк Рейнджърс. Шампионатът в Лига 2 стартира на 8 август с гостуване на Кембридж, а на 11 август тимът се изправя отново в гостуване срещу Уулвърхемптън в двубой за Купата на Англия.