Капитанът на Челси и превърнал се в легенда на клуба Джон Тери обяви след убедителния успех при визитата на Милтън Кийнс Донс (5:1) от четвъртия кръг на ФАК Къп, че ще напусне тима след края на сезона. 35-годишният централен бранител не е получил предложение за нов договор и взел решение от лятото като свободен агент да премине в друг клуб извън Висшата лига.

„Това е последното ми участие в турнира ФА Къп, така че съм амбициран да е запомнящо се. За мен мачовете до края на сезона стават изключително важни, не само в тази надпревара, но и във Висшата лига и Европа. Научих новината преди сблъсъка с Арсенал, така че може да се каже, че вече съм я приел. Всеки трябва да продължи по собствения си път. Не мога да играя за друг клуб от Висшата лига", заяви Тери след мача с Милтън Кийнс Донс.

"От клуба ми казаха, че ще зависи от новия мениджър кой идва и кой си отива и така ситуацията ми може да се промени. Но в момента отговорът за мен е "не". Аз трябваше да знам какво е решението им за моето бъдеще през януари, както е било във всеки един сезон досега. За съжаление, отговорът е "не". Няма да има приказен край и няма да завърша кариерата си в Челси. Ще трябва да отида в друг клуб, което ми отне няколко дни да възприема. Давам цялото си сърце за този клуб. Сега искам да завършим сезона с победи и да се разделим приятелски", допълни бранителят.

"Нито един футболист не е по-голям от клуба. Искам да се върна на "Стамфорд Бридж" като фен на клуба с децата ми и да гледам отбора как побеждава. За мое съжаление, аз няма да съм на терена”, завърши Тери, който играе за Челси от 1998 година. До момента той е спечелил със „сините” четири титли на Англия, пет Купи на страната, три Купи на Лигата и по един трофей в Шампионската лига и Лига Европа. Бранителят има 477 мача и 40 гола за Челси само във Висшата лига.