Мнозина фенове на Евертън си спомнят момента, в който за първи път са разбрали за изгряващата суперзвезда Уейн Рууни. И тове не е онзи октомврийски ден през 2002 г., като 17-годишният Уейн вкара първия си гол за “карамелите” и това стана във вратата на Арсенал.

Това става 6 години по-рано, когато 11-годишният Рууни е сред момчетата, които излизат с отборите преди мача, свидетелства вестник “Сън”. Случката е преди мърсисайдското дерби с Ливърпул на “Гудисън Парк”, а хлапакът има шанс да е нареден до своите любимци от отбора на Евертън.
 
В тази си роля той получава шанса да удари няколко загряващи удара на един от най-добрите вратари в Европа по това време Невил Саутол и хлапакът прави за смях уелския национал, след като успява да прати топката в мрежата с прецизен прехвърлящ удар.
 
И Уейн Рууни прави това упражнение не веднъж, а няколко пъти поред, при това без да се притеснява от изразите, които излизат от устата на Саутол, който продължава да се слави като един от футболистите с най-вулгарен речник.
 
Капитанът на Евертън по това време Дейв Уотсън, последният играч на клуба вдигал трофей над главата си след победата над Манчестър Юнайтед през 1995 г., си спомня за този момент: “Хлапето трябваше просто да загрее Големия Нев, но Уейн продължи да го прехвърля и да праща топката във вратата. Това направо извади от равновесие Саутол, който започна да ругае като докер от ливърпулското пристанище.”/БЛИЦ