Помощник-треньорът на националния отбор на Ейре Лиъм Брейди критикува президента на ФИФА Сеп Блатер, че е разкрил детайли от срещата си с хора от ирландската федерация, след като се предполага, че разговорът е бил конфиденциален.

Блатер разкри, че от Ейре са поискали да бъдат поканени на световното първенство като 33-и отбор, след като баражът им с Франция бе решен след скандална игра с ръка на Тиери Анри.

“Знаех, че от федерацията са имали частна среща с Блатер и други хора от ФИФА преди няколко дни, заяви Брейди пред “Скай Спортс.” – Според мен, те не са очаквали, че Блатер ще разкрие темата на срещата. Предполагам, че уговорката е била, срещата да остане тайна.”

“Опасявам се, че Блатер следва единствено собствените си правила. За мен беше проява на неуважение начинът, по който той представи информацията още на следващия ден в ЮАР. Той напълно игнорира повечето спорни въпроси, повдигнати на срещата. Той така и не обърна внимание на поведението на Анри след отбелязването на гола, което противоречи на водената от Блатер кампания за феър плей”, обяви треньорът на Ейре.

“Всички видяха как Анри се радва, все едно не е направил нищо нередно. Това ли феър плей? Със сигурност не е. Блатер обаче не говори за това, а за нашата молба да сме 33-и отбор. Когато поискахме това, знаехме, че шансът да се случи е минимален. Направихме го, за да отговорим по някакъв начин и да видим какво ще стане”, обяви бившият футболист на Арсенал, Ювентус, Сампдория, Интер, Асколи и Уест Хям.

“Все пак Блатер е отговорен за съдиите. Той не спомена нищо за ужасната грешка на реферите, които не видяха играта с ръка. Съдиите дори подминаха поведението на ирландските играчи след мача. Нито един футболист не получи картон за думите си към съдията след гола и дори след мача.”

“На стадиона имаше 20 000 ирландски фенове. Нито един от тях не създаде проблеми на стадиона или в Париж през въпросната вечер. Според мен, моята страна заслужава малко повече уважение от Блатер. Повече от това, което той демонстрира по време на пресконференцията в ЮАР в понеделник. Според мен този човек стреля напосоки и пречи на ФИФА”, обяви бившият мениджър на Селтик и Брайтън.

Брейди се почувствал обиден и от начина, по който Блатер представил молбата на Ейре като някаква шега, а разкритието му било прието с бурен смях от част от присъстващите на пресконференцията.

“Там присъстваха много хора свързани с бизнеса. Той е близък с тези хора. Според мен отсега хората много внимателно ще следят решенията на Блатер. Англичаните също трябва много да внимават с него. Те са кандидати за домакинство на световното първенство през 2018 г., а Блатер има решаваща дума в такива моменти,” заяви бившият ирландски национал.

“Като футболист няколко пъти съм бил в Париж и винаги съм бил ощетяван от съдиите. Когато става дума за големите отбори и големите пари, решенията винаги са в тяхна полза. Ние обаче трябва да се примирим с тази политика, както сме и направили. Това, което не можем да приемем е начинът, по който той представи Ейре пред медиите в ЮАР вчера. Той трябва повече да ни уважава”, завърши Лиъм Брейди./БЛИЦ