Легендата на Ливърпул Кени Далглиш връчи „Златната обувка” на бившия нападател на мърсисайджи и настоящ на Барселона Луис Суарес за миналия сезон. Уругваецът получи наградата си за най-много попадения за миналата кампания на специална церемония в каталунската столица.

Головете на Суарес за Ливърпул през миналия сезон бяха 31, колкото имаше и Кристиано Роналдо за Реал (Мадрид). Португалецът обаче ще получи своята награда през ноември.

„Благодаря на най-важните хора в моя живот – моята съпруга и моите деца. И разбира се на всички в Ливърпул – моите колеги не само в последния сезон, но всички други по време на моя престой в клуба“, сподели Суарес.

„Ливърпул ме привлече благодарение на този човек тук (б.р. Далглиш) и това бяха фантастични години. Влизам в нов период и трябва да се насладя на следващия етап от живота ми – той е една сбъдната мечта“, допълни уругвайският национал, който все още изтърпява наказанието си за ухапването по рамото на Джорджо Киелини по време на мача между двата тима от груповата фаза на Мондиал 2014 в Бразилия.