Легендарният вратар на Манчестър Юнайтед Алекс Степни пристигна в България за серия от събития, организирани от “Queen’s Pub Bansko”. Той бе посрещнат на Летище София от организаторите и ръководството на официалния фенклуб на "червените дяволи" в България.

„Винаги съм искал да посетя България. Зная прекрасни неща за страната Ви, най-вече от мои приятели, които често идват тук за летните и зимните си почивки“, сподели Степни.

„С огромна чест приех поканата на “Queen’s Pub Bansko” да гостувам тук и да се запозная с българските фенове на Манчестър. Подготвени са няколко прекрасни инициативи, в които ще е удоволствие за мен да участвам. Приключих кариерата си отдавна, но тръпката от подобни срещи ми дава винаги сили и прекрасни емоции“, подчерта звездата на Юнайтед.

Степни разгледа някои от забележителностите на София и посети заведението на Манчестър Юнайтед, създадено за всички верни фенове на отбора. Работният обяд се проведе в елитното заведение „La Cubanita“ - столичният докамин на легендата. Алекс Степни остана възхитен от уюта и комфорта, като не скри, че е посетил доста държави и още повече места за развлечения, но не е очаквал в София да почувства толкова приятна латино атмосфера, и то в мразовит февруарски ден.

„Тук се усеща една удивителна екзотика, съчетана по неповторим начин с много комфорт и разнообразни вкусотии“, бяха само част от първите впечатления на Степни от „La Cubanita“.
 
„Искаше ми се да видя и прочутата програма в заведението, но за съжаление програмата не ми позволява“, каза още легендата на Манчестър Юнайтед, след което се отправи към Банско. Там звездата ще остане два дни, където основният домакин организира няколко инициативи. На 21 февруари (събота) от 13:00 часа в “Queen’s Pub”  Алекс Степни и Георги Икономов – кмет на община Банско, ще дадат пресконференция. След срещата с медиите ще се проведе официална среща с българския фенклуб на Манчестър Юнайтед, а по-късно заедно ще гледат срещата между "червените дяволи" и Суонзи. Тогава ще се проведе и търг с мемориални предмети на Степни и отбора.

Сред акцентите в програмата на легендарния вратар за 22 февруари (неделя) ще са и среща с местния футболен отбор, посещения на по-значимите културно-исторически обекти в региона и среща с туристи от Великобритания.