Либерийската легенда Джордж Уеа направи признание, което едва ли ще се хареса на тифозите на Милан, където нападателят игра между 1995 и 2000 година. Носителят на "Златната топка" за 1995 година заяви, че винаги е подкрепял един от големите съперници на "росонерите" на Ботуша - Ювентус.

"Милан винаги ще бъде мой дом. Там ме накараха да се чувствам като у дома си още от първия ден", сподели Уеа по време на празнично спортно събитие в Тренто, организирано от авторитетното италианско издание "Гадзета дело Спорт". Либериецът добави, че  е останал впечатлен от бившия президент на клуба Силвио Берлускони, бившия вицепрезидент и изпълнителен директор на "росонерите" Адриано Галиани и от отдадеността на привържениците на тима. "Силвио Берлускони, Адриано Галиани, съотборниците ми и привързаността на феновете, която е невероятна и днес, заради всички тях се чувствах като у дома в Милано. И като си помисли човек, аз бях фен на Юве, но винаги бележех срещу тях, въпреки че веднъж пропуснах дузпа", продължи 58-годишният Уеа, който има 58 гола и 36 асистенции в 147 официални срещи за Милан, както и 2 титли на Италия.

Синът на Джордж Уеа - Тим, също се изявява в Серия А в момента, като играе именно за Ювентус. Той обаче е национал на САЩ, а не на Либерия.

"Той ми каза, че е израснал заедно с приятелите си в Ню Йорк и чувства, че трябва да играе за САЩ. Това беше добра възможност за него и нямах причини да го спирам. Дори бях говорил с Паоло Малдини за него, защото Милан го наблюдаваше, но в крайна сметка той отиде в Ювентус. Радвам се, че е в Ювентус, защото винаги съм подкрепял "бианконерите" заради Мишел Платини", сподели Уеа-старши.

Бившият голаджия на Милан коментира и политическата си кариера. Той бе президент на страната си между 2017 и януари 2024 година. "Направихме много добри неща, а аз чувствах необходимостта да дам нещо на страната си след толкова години футбол. Истинската причина да вляза в политиката бе търсенето на мир. За Африка е много важно да има мир между нациите", каза Джордж Уеа.