Изпадналият в криза Севиля назначи за треньор легендата на Реал (Мадрид) и испанския национален отбор Мичел, който заменя на поста уволнения заради слаби резултати Марселино Гарсия.

48-годишният специалист, чието пълно име е Мигел Гонсалес Мартин дел Кампо, е получил задача да изведе андалусци до местата, даващи право на участие в Шампионската лига. В момента Севиля е едва на 11-а позиция с 26 точки, но изостава само на 6 пункта от четвъртото място, което ще даде право на тима да участва в квалификациите на най-престижния европейски клубен турнир.

Мичел бе важна част от Реал (Мадрид) и “Ла Фурия” през 80-те години на миналия век. Той има 404 мача за “кралския клуб” и 97 отбелязани гола, а в националния тим на родината си е записал 66 срещи и 21 попадения. Бившият халф бе треньор в различни периоди на Райо Валекано и Реал (Мадрид) Б, а за последно води Хетафе, от където бе уволнен в края на миналата година.

Преди да се насочи към Севиля, Мичел е имал оферти от закъсалите на дъното Сарагоса и Спортинг (Хихон), но ги е отхвърлил. Очаква се днес специалистът да преоведе първа тренировка с новия си отбор. Дебютът му пък ще бъде на 13 февруари (понеделник) от 22:00 часа при гостуването на Реал Сосиедад.