Рекордьорът със 148 мача за шведския национален тим Андерс Свенсон няма само добри спомени от времената, когато е бил съотборник и със Златан Ибрахимович.

„Той може да бъде толкова любезен, както никой друг, а в следващите секунди да се държи като пълен идиот”, признава 40-годишният бивш шведски национал пред вестник Vetlandaposten за голмайстора на Манчестър Юнайтед. 35-годишният нападател на „червените дяволи” също приключи с националния отбор на родината си след края на Евро 2016 във Франция с общо 116 участия и 62 гола.

„Между другото той се държеше толкова зле с някои играчи, че човек се чудеше какво всъщност се е случило. Мисля, че той така иска да изпробва нови съотборници. Изглежда така, сякаш иска да ги изнерви и да види как те ще се справят с това. Може би затова е станал толкова силен. Аз лично обаче не съм привърженик на този модел на държание. Между мен и него никога не е имало нещо необичайно. Мисля, че той имаше респект към по-старите играчи”, допълва Свенсон, отказал се от националния тим на родината си през 2015 година.