Oле-Гунар Солскяер отново е треньор на норвежкия Молде. Легендата на Манчестър Юнайтед заменя Ерлинг Мьо, който се задържа на поста едва няколко месеца. Той бе назначен през август тази година, но заради незадоволителни резулати бе освободен от ръководството на клуба.

42-годишният бивш нападател на "червените дяволи" се завръща в клуба 13 месеца, след като бе уволнен от Кардиф Сити. Солскяер застана начело на уелския клуб през януари 2014 година, след като на два пъти стана шампион на Норвегия с Молде и веднъж взе купата на страната.

Три кръга преди края на норвежкото първенство норвежците заемат седмо място в класирането с 43 точки, с 19 по-малко от водача Розенборг.

Оле-Гунар Солскяер бе назначен за наставник на родния си Молде за пръв път през ноември 2010 година, след като прекара две успешни години като треньор на резервния отбор на Манчестър Юнайтед. Очаква се повторният дебют на треньорския пост на бившия голаджия да бъде в четвъртък. Тогава тимът се изправя срещу Селтик в мач от третия кръг в груповата фаза на Лига Европа.