Легендарният вратар на Манчестър Юнайтед и датския национален отбор Петер Шмайхел се заяде с португалския треньор на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо преди първия 1/8-финален сблъсък между двата тима в Шампионската лига. Мачът е утре вечер от 21:45 часа на „Сантяго Бернабеу” в Мадрид, а реваншът е на 5 март в Манчестър на „Олд Трафорд”.

Според бившия вратар на „червените дяволи” Специалния никога няма да бъде подходящ избор за мениджър на Юнайтед, въпреки че португалецът от години е свързван с тима от „Олд Трафорд” като евентуален наследник на сър Алекс Фъргюсън.

"Моуриньо няма да е наследникът на Фъргюсън в Манчестър Юнайтед. Не мисля, че клубът ще е доволен от всичко, което той води след себе си. Разбира се, Моуриньо е страхотен кандидат с качествата си на мениджър, но Юнайтед не иска всички обстоятелства и последствия, които идват с неговото назначение. Челси, Интер и сега в Реал Мадрид - той не се задържа повече от три години на едно място", сподели Шмайхел за каталунския вестник "Ел Мундо Депортиво".

"Почти всички специалисти в света считат Мадрид за фаворити в този мач, но за мен това е странно. Би трябвало да ги победим, защото правим силен сезон", допълни зареденият с оптимизъм датчанин.